Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NEOSERV BLOG

Novice in nasveti iz sveta domen, gostovanja, SSL certifikatov, spletnih strani, spletnih trgovin in ostalih področij spleta.

Imunify360 je celovita varnostna platforma za strežnike, ki se uporabljajo za spletno gostovanje. Sistem odlikujejo visoko prilagojene in integrirane funkcionalnosti za proaktivno zaščito strežnika in spletnih strani v realnem času. Za uporabo te napredne rešitve, ki varnost vaših spletnih mest povzdigne na mnogo višjo raven, smo se odločili tudi pri NEOSERV.

Imunify360 je mnogo več kot le protivirusni program ali WAF, saj združuje sistem za preprečevanje in zaznavanje vdorov, požarni zid spletne aplikacije, protivirusno zaščito v realnem času, omrežni požarni zid in komponente za upravljanje popravkov. Ti elementi so brezhibno integrirani v medsebojno povezano celoto, ki nemudoma zazna, zakrpa in ščiti pred kibernetskimi grožnjami, na katere lahko naleti storitev spletnega gostovanja.

Za implementacijo celovite varnostne rešitve na naše strežnike smo se odločili, ker Imunify360:

  • ponuja popoln nabor varnostnih funkcij za zaščito spletnih strani in strežnikov,
  • nudi zaščito pred širokim spektrom kibernetskih groženj v realnem času,
  • redno posodablja svojo bazo podatkov, da je vedno pripravljen na nove ranljivosti,
  • omogoča enostavno upravljanje varnostnih funkcij v nadzorni plošči cPanel,
  • zagotavlja možnost proaktivnega upravljanja in odziva na morebitne varnostne grožnje.

V nadaljevanju boste podrobneje spoznali prednosti, delovanje in funkcionalnosti tega naprednega varnostnega sistema, v ločenem prispevku pa smo pripravili tudi navodila za uporabo Imunify360 v nadzorni plošči cPanel.

Kazalo

Večplastna zaščita strežnika in spletnih strani

Imunify360 zagotavlja večplastno zaščito strežnikov in spletnih strani. S svojim inteligentnim sistemom za zaznavanje in preprečevanje groženj ščiti omrežje pred napadi, varuje spletne aplikacije pred ranljivostmi ter redno skenira in odstranjuje zlonamerno programsko opremo.

  • Na nivoju omrežja: Imunify360 uporablja inteligenten sistem za zaznavanje in preprečevanje napadov na ravni omrežja. To vključuje zaščito pred DDoS napadi, sumljivimi vzorci spletnega prometa in drugimi omrežnimi grožnjami. Sistem zaznava nenavadno aktivnost in blokira sumljive IP naslove ter zagotavlja, da omrežje ohranja stabilnost in varnost.
  • Na nivoju aplikacij: Zaščita na ravni aplikacij v Imunify360 je namenjena zaznavanju in preprečevanju različnih spletnih napadov, ki ciljajo na specifične ranljivosti v spletnih aplikacijah. To vključuje napade, kot so napadi na baze podatkov z vrivanjem stavkov SQL (ang. SQL injection), skriptiranje med spletnimi stranmi (ang. XSS – Cross-Site Scripting) in podobne tehnike, ki se lahko izvajajo prek spletnih vmesnikov.
  • Na nivoju datotek: Imunify360 nudi zaščito na ravni datotek z aktivnim skeniranjem in prepoznavanjem škodljivih vsebin ter zlonamernih datotek. To vključuje odkrivanje in odstranjevanje zlonamernih skript, trojancev, virusov in drugih nezaželenih vsebin, ki bi lahko ogrozile integriteto in delovanje strežnika.

Vse tri plasti delujejo kot celota, da zagotavljajo celovito varnost strežnikov in spletnih strani.

Delovanje Imunify360

Imunify360 deluje kot nevidni ščit okoli vaše spletne strani, saj neprestano išče zlonamerno programsko opremo, viruse in druge sumljive dejavnosti. Če zazna škodljivo aktivnost, na primer spletnega napadalca, ki poskuša vdreti v vašo spletno stran, ga takoj blokira.

Delovanje bi lahko primerjali z varnostnim nadzornim sistemom, ki se nemudoma odzove na grožnjo in prepreči nevarnost.

  • Nadzor nad vstopnimi točkami: Tako kot varnostni sistem, ki nadzoruje vrata in okna doma, Imunify360 bdi nad vstopnimi točkami v spletno stran. Ves čas opazuje, kdo poskuša vstopiti.
  • Zaznavanje sumljive aktivnosti: Če vlomilec v hišo poskuša priti na silo, varnostni sistem takoj zazna to nenavadno dejavnost. Podobno Imunify360 odkrije sumljiva dejanja na spletni strani, denimo ko nekdo poskuša uganiti geslo za prijavo v administracijo.
  • Sprožitev alarma: Ko varnostni sistem zazna sumljivo dejanje, brez oklevanja sproži alarm. Imunify360 naredi enako, in sicer na način, da napadalcu blokira dostop do spletne strani.
  • Izolacija in odstranjevanje nevarnosti: Če varnostni sistem zazna, da je vlomilec uspešno vstopil v hišo, ga lahko zaklene v sobo do pridržanja. Imunify360 v karanteno izolira zlonamerno programsko kodo na spletni strani, tako da virus ne more povzročiti nadaljnje škode. Poleg tega opravlja tudi funkcijo čiščenja oz. odstranjevanja škodljive kode.
  • Stalen nadzor in posodabljanje: Tako kot varnostnik redno nadzira prostore, Imunify360 nenehno pregleduje spletno stran, da se prepriča, ali je vse varno. Obenem se posodablja z novimi podatki o virusih in zlonamernih kodah, da lahko še bolje zaščiti spletno mesto.

Imunify360 je kot budni varnostni sistem za vašo spletno stran, saj jo ves čas varuje pred spletnimi napadi in ukrepa, da ohrani spletno »hišo« varno. Je digitalni varnostnik, ki dela brez prestanka in zagotavlja, da vaša spletna lastnina ostane zaščitena pred kibernetskimi grožnjami.

Funkcionalnost Imunify360

Z uporabo celovite varnostne rešitve Imunify360 smo pri NEOSERV poskrbeli, da so vaše spletne strani pridobile nabor orodij, namenjenih napredni zaščiti pred vdori, zlonamerno programsko opremo in drugimi kibernetskimi grožnjami.

  • Požarni zid za spletne aplikacije (WAF): Sistem filtrira in blokira zlonameren promet, še preden doseže vašo spletno stran. Ščiti pred pogostimi ranljivostmi spletnih aplikacij, kot so napadi z vrivanjem SQL stavkov v podatkovne baze, skriptiranje med spletnimi stranmi (XSS) in podobno.
  • Zaznavanje in preprečevanje vdorov (IDS/IPS): Funkcija IDS/IPS skenira promet strežnika z namenom iskanja sumljivih aktivnosti in potencialnih grožnj. Blokira lahko sumljive IP naslove in omili različne napade, vključno z DDoS napadi.
  • Skener zlonamerne programske opreme: Imunify360 redno skenira spletne strani za zlonamerno programsko opremo. Viruse, zlonamerno kodo in kompromitirane datoteke lahko samodejno izolira ali odstrani ter s tem prepreči nadaljnjo škodo.
  • Varnostne posodobitve v realnem času: Sistem samodejno prejema posodobitve za prepoznavo zlonamerne kode in krpanje varnostnih lukenj, kar zagotavlja ažurno informiranost o najnovejših varnostnih grožnjah.
  • Proaktivna zaščita: Imunify360 uporablja proaktiven pristop k varnosti, kar pomeni, da potencialne grožnje prepoznava in blokira v realnem času. To pomaga preprečevati zero-day napade in nove grožnje.
  • Zaščita pred brute force napadi: Varnostna rešitev omogoča zaščito pred napadi z grobo silo (ang. brute force attack) z nadzorom poskusov prijave in blokiranjem IP naslovov, ki nakazujejo na sumljivo aktivnost.
  • Upravljanje ugleda: Imunify360 vzdržuje bazo podatkov z znanimi zlonamernimi IP naslovi, ki jo uporablja za prepoznavanje in blokiranje dostopa iz teh virov. S tem preprečuje napade in prispeva k boljši varnosti in integriteti strežnika.
  • Obveščanje prek e-pošte: Sistem lahko upravljavcem strežnika in lastnikom spletnih strani ob varnostnih dogodkih, kot so odkritja zlonamerne programske opreme ali sumljivi poskusi prijave, pošilja obvestila prek elektronske pošte.
  • Centralizirana nadzorna plošča: Imunify360 ponuja centralizirano nadzorno ploščo, ki upravljavcem strežnikov omogoča upravljanje in spremljanje varnostnih nastavitev in aktivnosti po več spletnih straneh in strežnikih.
  • Statistika in poročila: Imunify360 nudi tudi podrobno statistiko in poročila o varnostnih dogodkih, kar upravljavcem omogoča analizo in učinkovit odziv na kibernetske grožnje.

Kot ste lahko spoznali, je Imunify360 zanesljiva varnostna rešitev, ki združuje napredne funkcionalnosti in enostavno uporabo, kar omogoča celovito zaščito strežnikov in spletnih strani. Proaktivna zaščita z rednimi posodobitvami, zaznavanjem in preprečevanjem nevarnosti v realnem času zagotavlja, da so naši strežniki vedno varni pred najnovejšimi kibernetskimi napadi.

Z vključitvijo sistema Imunify360 na strežnike NEOSERV smo poskrbeli, da so vaše spletne strani vedno zaščitene pred obstoječimi nevarnostmi in pripravljene na prihodnje izzive.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.